04.06.2024

Катар виділив $3 млн на підтримку правозахисних ініціатив в Україні

У ці важкі для України часи, коли гуманітарна криза досягла небачених масштабів, особливо цінно усвідомлювати, що ми не самотні. Щедрий жест Катару, який виділив $3 млн на підтримку правозахисних ініціатив у нашій країні, слугує яскравим свідченням небайдужості та солідарності міжнародної спільноти.

Ці кошти будуть спрямовані на підтримку українських громадян, які постраждали від військових дій, а також на захист їхніх прав і свобод. Це життєво важлива допомога, яка дасть змогу мільйонам людей знайти надію і рухатися далі, попри всі труднощі.

Катар зобов’язався підтримати Україну

Катар офіційно виділив 3 мільйони доларів США для Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини. Цей внесок спрямований на посилення основних функцій Секретаріату, зокрема, на підтримку сімей та дітей, які постраждали від конфлікту, що триває. Про це оголосила Лолва бінт Рашид Аль Хатер, Державний міністр з питань міжнародного співробітництва Міністерства закордонних справ Катару, під час партнерської зустрічі.

Фінансування з боку Катару сприятиме реалізації низки важливих ініціатив. Серед них — призначення експертів з моніторингу та створення регіональних представництв по всій Україні, які мають вирішальне значення для надання ефективної гуманітарної допомоги та послуг. Ця стратегія підкреслює давню роль Катару як глобального посередника і захисника миру, наголошуючи на гуманітарних цінностях.

Ширший вплив і майбутні зусилля

Окрім безпосередньої допомоги, Катар долучився до посередницьких зусиль, які успішно возз’єднали українських дітей з їхніми сім’ями. Крім того, держава надає їм всебічну медичну, психологічну та соціальну підтримку для забезпечення одужання та стабільної реінтеграції.

Українська вдячність і співпраця

Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини, висловив глибоку вдячність за підтримку Катару. Він підкреслив дружбу і партнерство між нашими країнами, які сприяли реалізації важливих гуманітарних проєктів, включаючи реабілітацію українських дітей і сімей, які постраждали від конфлікту.

Останні новини конгресу